איך מפלטים פרי הדר?

IMG_0368

מפָ-מה? מְפָלטִים. מלשון פִילֶה. כלומר – מפרקים את פרי ההדר לפלחים ללא קליפה פנימית או חיצונית.

לפני כמה ימים ניסיתי להסביר בעל פה איך עושים זאת אבל לא ממש הצלחתי. ואז מ' הציע – אולי תכתבי על זה בבלוג? אז כתבתי…

למה זה טוב? שאלה טובה. לסלט פירות, לעוף מוקפץ בתפוזים ולכל מתכון שבו רוצים פלחים יפים וייצוגיים של פרי הדר, בלי קליפה פנימית. אילו פירות הדר? אני השתמשתי בתפוז אבל הכל הולך. לא ניסיתי עם פומלה. אני לא בטוחה שלא יותר פשוט לקלוף אותה ביד ולא בעזרת סכין, אבל אפשר לנסות.

מתחילים?

דבר ראשון, מסירים את שני הקצוות של פרי ההדר.

IMG_0357 אל תחששו להגיע לבשר הפרי עצמו. זאת המטרה, להסיר את כל הקליפה הלבנה.

עכשיו מעמידים את התפוז (או כל פרי הדר אחר) על אחד הקצוות ועוקבים עם הסכין אחרי קווי המתאר של הפרי, כך שמורידים את כל הקליפה, הכתומה והלבנה. נשמע מסובך, אבל זה די פשוט.

IMG_0361 ממשיכים כך סביב כל התפוז. לאחר מכן עוברים על התפוז שוב, ל"תיקונים". מורידים את כל הקליפה הלבנה שנותרה.

בסוף זה נראה כך:

IMG_0363לא הכי אטרקטיבי בעולם, אבל חכו..

לוקחים את התפוז ביד ועוברים עם הסכין בסמוך לקווי הפלחים. זה קצת מקווצ'ץ' את התפוז אבל אל תפחדו לעבור עם הסכין עד למרכז התפוז, הנה, כך:

IMG_0366 משחררים כל פלח מהקליפה הפנימית שלו, משני צידיו.

IMG_0370

בסוף תישארו עם ערימה של פלחים בצד אחד ומשהו שנראה כמו שלד של תפוז בצד השני. כל הכבוד! הצלחתם!

IMG_0374

נכון, נראה שזאת התעסקות רצינית בשביל כמה פלחים של תפוז, אבל זה הרבה יותר פשוט מלנסות להוריד את הקליפה הפנימית ביד ודורש הרבה פחות מיומנות ממה שנראה בתחילה. אה, עוד משהו. לי יש סכין מגניב לאללה, אבל זה עובד גם עם הסכין הכי פשוט. מניסיון.

בתיאבון!

תגיות:

פורסם ב: 6/01/09

בקטגוריה: טיפים

FireStats icon ‏מריץ FireStats‏