סלט אטריות סובה וטופו

סלט אטריות סובה וטופו

לא, זו לא קללה ביפנית… אטריות סובה הן אטריות כוסמת שאפשר להשיג בחנויות הטבע או בחנויות המוצרים מהמזרח. וטופו? טופו זה כבר מזמן לא המוצר חסר הטעם ובעל המרקם מעורר הבחילה שלמדנו לשנוא. עם קצת אהבה וטיפול נכון, זו תוספת חלבון משביעה וטעימה להרבה מנות. לא שכנעתי אתכם? אפשר להכין את הסלט הזה בלי טופו או להחליף את הטופו בעוף.

כדאי לנסות את אטריות הסובה. הן אמנם לא זולות אבל עדינות מאד בטעמן ומוסיפות טעם ומרקם מיוחד לסלט. אם לא בא לכם עליהן, אפשר להחליף בנודלס (אטריות ביצים). לא ניסיתי אבל לא נראה לי שתהיה בעיה.

עם או בלי טופו או עוף, מדובר בסלט קליל, טעים ומשביע. בימי הקיץ החמים האלו, זו ארוחת צהריים מושלמת בעיני (וגם מ' אכל 3 מנות בכלל בלי לשים לב…) המתכון הוא המצאה שלי, המבוססת באופן די רופף על דורעם גונט ועל המתכון הזה.

סלט אטריות סובה וטופו (4 מנות גדולות)

מתחילים בהכנת האטריות. שוברים אותם לשניים ומכינים אותן כמו פסטה רגילה – מרתיחים הרבה מים בסיר וכשהם רותחים מוסיפים את האטריות. שימו לב שלאטריות הסובה דרושות רק 4 דקות בישול. יותר מזה והן יתחילו להתפורר. אני השתמשתי ב:

1 חבילה אטריות סובה

אטריות סובה

כשהאטריות מוכנות מסננים את המים ומקררים מעט תחת זרם מים קרים.

אטריות סובה מבושלות

מכינים את הרוטב:

קוצצים דק:

3 שיני שום

שורש ג'ינג'ר באורך של כ3 ס"מ

מוסיפים:

פלפל חריף קצוץ (אני השתמשתי בקובייה קפואה של פלפל חריף קצוץ. אם אתם משתמשים בטרי, נראה לי שאפשר לקצוץ חצי פלפל קטן במקום הקובייה).

6 כפות רוטב סויה

6 כפות חומץ אורז

1 כפית שמן שומשום

כמעט שכחתי… מוסיפים גם

מיץ וגרידה מחצי לימון

רוטב

מחלקים את הרוטב לשתי קערות (אחת בשביל הסלט ואחת בשביל הטופו). מכינים את הטופו:

חותכים לקוביות:

1 חבילה של טופו מוצק

ומערבבים את הטופו עם הרוטב. אם יש לכם זמן, אפשר להשרות את הטופו ברוטב כמה דקות/ שעות. אם לא, לא נורא. מתחילים מיד לטגן. במחבת שמים מעט שמן (אם אתם משתמשים בטפלון אפשר לשים ממש כמה טיפות שמן). כשהמחבת חמה, מטגנים את הטופו עד שהוא משחים. משתדלים לסנן כמה שיותר מהרוטב כדי שלא יישרף כשמטגנים את הטופו. אחרי שהטופו משחים כדאי להכניס אותו חזרה לרוטב לספוג עוד קצת טעמים. מחכים שהטופו יצטנן מעט.

טופו מיטגן

אפשר לעשות אותו דבר עם חזה עוף חתוך לקוביות, רק אל תכניסו אותו חזרה לרוטב. את הרוטב יש לבשל (אחרי שמוציאים את העוף מהמחבת) או לזרוק. אחרת זו חממה לחיידקים.

בזמן שהטופו מיטגן חותכים ירקות. בעיקרון אפשר להשתמש במה שאתם אוהבים ויש לכם בבית. אני השתמשתי ב:

3 גבעולים של בצל ירוק קוצצים לרוחב. את החלק הלבן קוצצים לפרוסות דקות ואת החלק הירוק לפסים עבים יותר

1 פלפל צהוב בינוני חותכים לאורך לפסים

2-3 מלפפונים בעיקרון אפשר לחצות ולפרוס. אם בא לכם מראה קצת יותר מיוחד וטעם מוצק יותר, אפשר לחצות ולהוציא עם כפית את הזרעים שבאמצע המלפפון, ורק אז לפרוס.

5-6 פטריות שמפיניון לחצות ולפרוס.

ירקות לסלט

זהו. עכשיו נשאר רק לערבב הכל (אטריות, ירקות וטופו). כדאי להשהות לפחות חצי שעה לספיגת טעמים.

בתיאבון!

סלט אטריות סובה וטופו

המתכון בקיצור:

סלט אטריות סובה וטופו

מכינים לפי הוראות היצרן:

1 חבילה אטריות סובה שבורות לחצי

כשהאטריות מוכנות מסננים את המים ומקררים מעט תחת זרם מים קרים.

לרוטב:

קוצצים דק:

3 שיני שום

שורש ג'ינג'ר באורך של כ3 ס"מ

מוסיפים:

פלפל חריף קצוץ (אני השתמשתי בקובייה קפואה של פלפל חריף קצוץ. אם אתם משתמשים בטרי, נראה לי שאפשר לקצוץ חצי פלפל קטן במקום הקובייה).

6 כפות רוטב סויה

6 כפות חומץ אורז

1 כפית שמן שומשום

מחלקים את הרוטב לשתי קערות (אחת בשביל הסלט ואחת בשביל הטופו).

טופו:

חותכים לקוביות:

1 חבילה של טופו מוצק

מטגנים במחבת חמה עם מעט שמן עד שהטופו משחים. מוציאים ומחזירים לרוטב.

ירקות:

קוצצים לגודל ביס:

3 גבעולים של בצל ירוק

1 פלפל צהוב בינוני

2-3 מלפפונים

5-6 פטריות שמפיניון

זהו. עכשיו נשאר רק לערבב הכל (אטריות, ירקות וטופו). כדאי להשהות לפחות חצי שעה לספיגת טעמים.

בתיאבון!

2 תגובות

קורסים

30/11/09 בשעה 12:26    


וווואוו זה פשוט מעורר תיאבון!
אני ממליץ לכולם לנסות, ארוחה טובה ופשוטה לכולם!

lisa s

21/08/12 בשעה 21:29    


זה נראה מצוין, קניתי! (:

להשאיר תגובה

שם *

דואר *

אתר

Subscribe without commenting

FireStats icon ‏מריץ FireStats‏