חזרתי (בראוניז ריבת חלב ועוד כמה תובנות)

בראוניז ריבת חלב

הרבה זמן לא כתבתי. שילוב של עומס בלימודים ובחיים עם מזג האוויר שגרם לי להירתע מלהדליק את התנור. ובכל זאת, בסוף כתבתי את כל העבודות שהיה צריך לכתוב (טוב, חוץ מהתזה) ומ' כבר תוהה מה קרה לבחורה שהייתה דואגת לו לעוגה חדשה בכל שבוע. אז ראיתי את המתכון הזה אצל הבלוגר דיוויד לייבוביץ'. השילוב של שוקולד וריבת חלב נשמע לי מנצח והפור נפל.

זה לא המתכון הכי טוב שטעמתי לבראוניז, אבל השילוב אכן מנצח. מצד שני, אין שום בעיה להחליף את המתכון במתכון בראוניז מוצלח אחר (כמו זה למשל) ופשוט להוסיף לו ריבת חלב. אם אתם מחליטים לעשות זאת, כדאי להוריד מכמות הסוכר במתכון, כיוון שריבת החלב מתוקה.

בראוניז ריבת חלב

מחממים תנור ל170 מעלות.

במיקרוגל (או בסיר על אש קטנטנה) ממיסים בזהירות:

100 גרם חמאה

עם

170 גרם שוקולד מריר (אני השתמשתי בתערובת של 70% ו55% מוצקי קקאו כי זה מה שהיה לי בבית)

שוקולד וחמאה

אחרי שהתערובת נמסה מערבבים אותה ומוסיפים

1/4 כוס קקאו

1/2 כוס סוכר

מערבבים ומניחים לתערובת להצטנן מעט. כעת מוסיפים לתערובת בהדרגה

3 ביצים גדולות

אחרי שהביצים נבלעו מוסיפים

1 כוס קמח (כרגיל, מערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת כדי שלא תצא עוגת חנק)

מצפים בנייר אפיה תבנית מרובעת קטנה. שופכים לתבנית חצי מכמות הבלילה. עליה מורחים:

כ1/2 כוס ריבת חלב (אפשר גם להכין בבית)

מורחים ריבת חלב

ובעזרת סכין מערבבים מעט לדוגמת שיש.

עכשיו שופכים לתבנית את המחצית השנייה של הבלילה וגם עליה מפזרים

כ1/2 כוס ריבת חלב

הפעם יוצרים "איים" של ריבת חלב בעזרת כף ושוב יוצרים דוגמת שיש בעזרת סכין.

שיש

אופים כ35 דקות עד שפני העוגה יציבים ושחומים.

בתיאבון!

בראוניז ריבת חלב

*רואים את זה? זה קצת יותר מדי אפוי (שלא לומר, טיפה שרוף…) אז קצת פחות.

ועכשיו לתובנות:

  • לפני כמה שבועות ניסיתי להכין מאפה עלי גפן שהופיע גם ב"על השולחן" וגם כאן. יצא מ-ע-ו-ל-ה! הכנתי גם עם וגם בלי בשר. בשני המקרים הורדתי את הצימוקים, הקינמון ואגוז המוסקט כי אני לא מתה על זה. רוצו וקיטפו עלי גפן עכשיו, לפני שיגמר… בפעם הבאה אנסה עם אורז מלא.
  • ואגב אורז מלא – השבוע הכנתי לי לתומי אורז כשלפתע, מיד אחרי שרתחו המים, נגמר הגז. כיוון שכבר לא היה לי מה להפסיד (וגם היינו רעבים), הדלקתי תנור על חום גבוה והכנסתי את האורז פנימה, בסיר עמיד בתנור. אחרי כ30 דקות הוצאתי אורז מלא הכי טעים שטעמתי. אוורירי ומעולה. זו הייתה הארה של ממש, אם כי לא מפתיעה במיוחד, בהתחשב במתכון הזה, שיושב כבר כמה חודשים ומחכה שאנסה אותו.

המתכון בקיצור:

בראוניז ריבת חלב

מחממים תנור ל170 מעלות.

ממיסים בזהירות:

100 גרם חמאה

170 גרם שוקולד מריר

מערבבים ומוסיפים

1/4 כוס קקאו

1/2 כוס סוכר

מערבבים ומניחים לתערובת להצטנן מעט. מוסיפים לתערובת בהדרגה

3 ביצים גדולות

מוסיפים

1 כוס קמח

ומערבבים

מצפים בנייר אפיה תבנית מרובעת קטנה. שופכים לתבנית חצי מכמות הבלילה. עליה מורחים:

כ1/2 כוס ריבת חלב

ובעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש.

שופכים לתבנית את המחצית השנייה של הבלילה וגם עליה מפזרים

כ1/2 כוס ריבת חלב

הפעם יוצרים "איים" של ריבת חלב בעזרת כף ושוב יוצרים דוגמת שיש בעזרת סכין.

אופים כ35 דקות.

בתיאבון!

2 תגובות

ליאת

9/08/09 בשעה 23:40    


ברוכה השווה!
התגעגעתי :)

לוח מודעות

17/02/10 בשעה 14:25    


מממממ נראה טעים פוסט איכותי אוהבת (-:

להשאיר תגובה

שם *

דואר *

אתר

Subscribe without commenting

FireStats icon ‏מריץ FireStats‏