פאי אגסים ומוס שוקולד

 פאי אגסים ושוקולד

*בתוך כל הלחץ, שכחתי לצלם את העוגה אחרי האפייה, אבל תסמכו עליי שזה נראה די דומה לתמונה הזו

טוב, הפוסט הזה הוא בבחינת ביעור חמץ. זה המתכון האחרון שנותר מהארוחה. אחריו אפשר יהיה להתחיל מחדש…

הפאי הזה הוא פאזל שעשיתי אחרי שהיה לי איזשהו רעיון בראש (או אולי יותר נכון לומר טעם בפה) של אגסים ושוקולד ולא מצאתי מתכון שהתאים לי. התחתית והאגסים לקוחים ממתכון של אורנה ואלה (מתוך הספר שלהן) וקרם השוקולד מתוך הספר "האוסף המתוק של על השולחן".

אגב, למי שמחפש קינוח לפסח, אפשר לוותר על הקלתית, להכין את קרם השוקולד בכמות כפולה, לאפות חצי ממנו יחד עם האגסים, למרוח את החצי השני מלמעלה ויש לנו עוגת מוס שוקולד עם אגסים (להכניס למקפיא את העוגה עם המוס לפחות לשעה לפני ההגשה).

פאי אגסים ושוקולד

לקלתית:

מכינים בצק פריך, כמו ההוראות בפוסט הקודם:

בקערה מערבבים:

1/2 1 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

2/3 כפית סוכר

מוסיפים לקערה:

160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

ומערבבים עם תערובת הקמח בתנועות של שפשוף, עד למרקם של חול.

מוסיפים לקמח קוביות חמאה

מוסיפים:

3 כפות מים קרים

ומערבבים בידיים עד שנוצר בצק.

מניחים את הבצק במקרר לחצי שעה לפחות. אחרי חצי שעה מחממים תנור ל180 מעלות, מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית.

הבצק לפני אפייה עכשיו אופים "אפייה עיוורת": על הבצק מניחים נייר אפייה ועליו משהו שישמש כמשקולת. חומוס או שעועית יבשים עושים את העבודה מצוין. אופים את הבצק בתנור כ10 דקות עם הנייר ועוד 10 דקות בלעדיו, עד שהבצק משחים. לא מכבים את התנור.

לאגסים:

קולפים

6 אגסים

חוצים אותם ומוציאים את הליבה. אם יש לכם את הכלי הנחמד שנקרא כף פריזיאן, זה הזמן להוציא אותו. אם לא, כפית או מקסימום סכין יעשו את העבודה.

מניחים בסיר:

1 ליטר מים

2/3 כוס סוכר

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

כפית תמצית וניל

מביאים את תכולת הסיר לרתיחה עדינה ומבשלים כ10 דקות. מוסיפים את האגסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהאגסים רכים אך לא מתפרקים. מוציאים את האגסים מהמים כדי שיתקררו.

אגסים

בזמן שהאגסים מתבשלים, מכינים את הקרם:

ממיסים במיקרו:

250 גרם שוקולד מריר קצוץ

1/4 כוס קפה חזק

מקציפים במיקסר:

4 חלמונים

עם

2 כפות סוכר

עד שהתערובת הופכת בהירה ותפוחה.

בקערה נפרדת, נקייה, מקציפים:

4 חלבונים

מוסיפים בהדרגה:

1/4 כוס סוכר

ומקציפים עד שנוצר קצף יציב. מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת החלמונים והשוקולד. (מקפלים = מערבבים בתנועות עדינות של 8 מלמטה למעלה וחוזר חלילה, כך שהקצף לא יישבר ויישאר נפח).

מקפלים

שופכים את הקרם על קלתית הבצק, מסדרים את האגסים ואופים כ15-20 דקות, עד שהקרם תפוח ויציב.

בתיאבון וחג שמח!

פאי אגסים ומוס שוקולד

המתכון בקיצור:

פאי אגסים ושוקולד

לקלתית:

מכינים בצק פריך, כמו ההוראות בפוסט הקודם:

בקערה מערבבים:

1/2 1 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

2/3 כפית סוכר

מוסיפים לקערה:

160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

ומערבבים עם תערובת הקמח בתנועות של שפשוף, עד למרקם של חול.

מוסיפים:

3 כפות מים קרים

ומערבבים בידיים עד שנוצר בצק.

מניחים את הבצק במקרר לחצי שעה לפחות. אחרי חצי שעה מחממים תנור ל180 מעלות, מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית. אופים אפייה עיוורת במשך 10 דקות, מורידים את נייר האפייה ואופים במשך 10 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב.

לאגסים:

קולפים

6 אגסים

חוצים אותם ומוציאים את הליבה.

מניחים בסיר:

1 ליטר מים

2/3 כוס סוכר

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

כפית תמצית וניל

מביאים את תכולת הסיר לרתיחה עדינה ומבשלים כ10 דקות. מוסיפים את האגסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהאגסים רכים אך לא מתפרקים. מוציאים את האגסים מהמים כדי שיתקררו.

בזמן שהאגסים מתבשלים, מכינים את הקרם:

ממיסים במיקרו:

250 גרם שוקולד מריר קצוץ

1/4 כוס קפה חזק

מקציפים במיקסר:

4 חלמונים

עם

2 כפות סוכר

עד שהתערובת הופכת בהירה ותפוחה.

בקערה נפרדת, מקציפים:

4 חלבונים

מוסיפים בהדרגה:

1/4 כוס סוכר

ומקציפים עד שנוצר קצף יציב. מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת החלמונים והשוקולד.

שופכים את הקרם על קלתית הבצק, מסדרים את האגסים ואופים כ15-20 דקות, עד שהקרם תפוח ויציב.

בתיאבון!

תגיות: , , , ,

פורסם ב: 8/04/09

בקטגוריה: מאפים, מתוק, עוגות

FireStats icon ‏מריץ FireStats‏