חצילים קלויים ברוטב יוגורט עזים

IMG_1025

זו עוד מנה מעדות ה"חציל קלוי ב.." ששוטפות את בתי הקפה והמסעדות. מתכון שלא דורש הרבה עבודה או תחכום אבל מניב מנה מרשימה וטעימה מאד. אפשר להגיש גם כמנה ראשונה וגם כסלט.

את המתכון לקחתי מספר "האוצר" של על השולחן והוא מתכון של דניאל זך. במקור מכינים את הרוטב עם פטה עזים. בגלל טעות מצערת בסופר, לא קנינו פטה ולכן השתמשתי במה שהיה – חצי גליל פרומעז. היה קצת קשה לאחד את הגבינה עם הרוטב אבל יצא טעים. אני חושבת שהפרומעז הוסיפה למרקם הקרמי של הרוטב אבל בפעם הבאה אולי אנסה פטה.

חצילים קלויים ברוטב יוגורט עזים

מתחילים בחימום התנור על גריל בחום גבוה (220 מעלות). באותה מידה אם יש לכם מנגל דולק, אפשר בהחלט לשים את החצילים על המנגל ואפילו תקבלו טעם חרוך כבונוס. אפשר גם לקלות אותם על הגז אבל זה בלגן גדול ואני לא ממליצה.

לוקחים

3-4 חצילים

*איך בוחרים חצילים? חשוב לבחור חצילים צעירים ובלי הרבה גרעינים, כי בגרעינים יש מרירות. לכן בוחרים חצילים מוצקים (שמתנגדים כשלוחצים עליהם) עם קליפה מבריקה ולא מקומטת. הכי חשוב – להעריך את משקל החציל. בחרו חצילים שהם קלים יחסית למשקל שלהם לגודלם. מה ז"א? קחו שני חצילים ביד ותאמדו את משקלם. כדאי לבחור את החציל הקל יותר. זאת כיוון שהגרעינים כבדים יותר מהבשר ולכן חציל קל הוא חציל בלי הרבה גרעינים.

עושים בחצילים חורים בעזרת מזלג. זה חשוב כדי שלאדים שנוצרים במהלך האפייה יהיה לאן לצאת. אחרת החציל יתפוצץ.

מניחים את החצילים על תבנית או רשת מכוסה בנייר כסף, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהחצילים רכים למגע גם במרכזם. כך זה נראה:

IMG_0975

בזמן שהחצילים בתנור, מכינים רוטב:

קוצצים:

חצי חבילת פטרוזיליה

כותשים:

4 שיני שום

ומניחים בקערה. מוסיפים:

מיץ משני לימונים קטנים

1 כוס יוגורט עזים (חשוב שזה יהיה יוגורט עזים ולא יוגורט אחר, כי הטעם שלו עושה את כל המנה)

כרבע כוס שמן זית

מלח

פלפל

חותכים לחתיכות קטנות

חצי גליל של גבינת עזים ("פרומעז" ודומותיה) אפשר להחליף אותו ב200 גרם פטה עזים או כבשים

ובעזרת מזלג מאחדים אותו עם שאר חומרי הרוטב, עד שלא נותרים גושים של גבינה.

כשהחצילים יוצאים מהתנור קולפים אותם. חשוב לעשות זאת כשהם עדיין חמים : עושים חתך קטן קרוב ל"כתר" שבראש החציל (לא מורידים אותו אלא רק פותחים את החציל). עכשיו עושים חתך במרכז החציל, לכל אורכו.

IMG_0976 כעת כל מה שנותר לעשות הוא לקחת כף ולגרד בעזרתה את הבשר מן הקליפה (החציל הימני כבר קולף).

שמים את החצילים בקערה ומועכים אותם מעט בעזרת מזלג או סכין.

שופכים את הרוטב על החצילים ומגישים. כדאי להגיש כשהחציל עדיין חמים אבל המנה טעימה גם קרה.

בתיאבון!

IMG_1024 המתכון בקיצור:

חצילים קלויים ברוטב יוגורט עזים

מחממים תנור על גריל בחום גבוה.

בעזרת מזלג, מחוררים

3-4 חצילים

וקולים אותם בתנור לכ20 דקות. מיד עם ההוצאה מהתנור, קולפים את החצילים.

בזמן שהחצילים בתנור, מכינים רוטב:

בקערה מניחים

חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה

4 שיני שום כתושות

מיץ משני לימונים קטנים

1 כוס יוגורט עזים

כרבע כוס שמן זית

מלח

פלפל

חצי גליל של גבינת עזים חתוכה לחתיכות קטנות

ומערבבים בעזרת מזלג עד שאין יותר גושים של גבינת עזים. חותכים או מועכים את החצילים, שופכים עליהם את הרוטב ומגישים.

בתיאבון!

תגיות: , ,

פורסם ב: 7/03/09

בקטגוריה: ירקות, מלוח, סלט, תוספות

FireStats icon ‏מריץ FireStats‏