שיפודי סאטאי עוף

שיפודי סאטאי עוף

זו אחת מן המנות שהוגשו בארוחה עליה כתבתי לפני כמה ימים.בהזדמנות זאת אני מבקשת את סליחת הקוראים על כמותן המעטה ואיכותן של התמונות בפוסטים הקשורים לארוחה. הייתי מאד עסוקה בבישול, וקצת הזנחתי את הצילום.. אז איתכם הסליחה.

בחזרה למתכון. סאטאי הוא רוטב אינדונזי/מזרח אסייתי שמרכיביו העיקריים הם חלב קוקוס ובוטנים, שכאן הוחלפו באגוזי קשיו. אפשר להשתמש בו כמרינדה וגם כרוטב לאחר הבישול. כאן הוא משמש כמרינדה, מה שבעיני קצת מעמעם את טעמו. בפעם הבאה הייתי שומרת קצת מהרוטב בצד ושופכת על השיפודים גם לאחר הצלייה, או משתמשת בו כמטבל לשיפודים.

למתכון הזה אפשר להשתמש בחזה עוף או בפרגיות. פרגיות הן לא תרנגולות צעירות (לפחות לא זאת הכוונה כאשר קונים "פרגיות" אצל הקצב) אלו ירכי העוף ללא העור והעצמות. הפרגיות נחשבות ליותר עסיסיות מחזה העוף ולכן גם יותר מתאימות בדרך כלל לשיפודים. במקרה הזה נוסיף לעוף לא מעט שומן ולכן אפשר בהחלט להשתמש בחזה עוף והוא ייצא מאד עסיסי. כן, זה לא מתכון דיאטטי, ראו הוזהרתם.

בתחילה ניסיתי לטגן את השיפודים במחבת, אך אבוי, אין לי מחבת גדולה מספיק בשביל להכיל את השיפוד לכל אורכו (הייתי צריכה לחשוב על זה קודם…) לכן הכנסתי את השיפודים לתנור, בחום גבוה, והפכתי אותם במהלך האפייה.

המתכון המקורי הוא של דונה היי, עוד אחת מכוהנות הבישול הגדולות. כדאי להכין את המרינדה כמה שעות מראש כדי שהעוף יספוג את טעמיה.

שיפודי סאטאי עוף (מתכון לכ-15 שיפודים)

לוקחים:

1 קילו חזה עוף

וחותכים אותו לקוביות המתאימות לגודל של שיפודים. אם תבקשו מהקצב, גם זה שבסופר, הוא יעשה את זה עבורכם. אני חתכתי בבית.

מכינים את המרינדה. קוצצים גס:

ג'ינג'ר טרי

כך שבסוף הקיצוץ תהיה לכם כף של ג'ינגר קצוץ. גם אם אתם לא משתמשים הרבה בג'ינג'ר, כדאי לקנות טרי בכל זאת. אין בעיה לקלוף אותו, לחתוך לחתיכות בגודל סביר ולהקפיא לחודשים רבים. הג'ינג'ר שומר על טעמו ומשדרג כל תבשיל אסייתי.

קוצצים גם:

3 שיני שום

כיוון שאנחנו מעבירים הכל בבלנדר, אל תשקיעו יותר מדי בקיצוץ. אנחנו בסך הכל מקלים על הבלנדר את העבודה.

שמים את הג'ינג'ר והשום בבלנדר או במעבד מזון ומוסיפים:

150 גרם אגוזי קשיו (כוס אחת)

חצי פחית חלב קוקוס

חלב קוקוס הוא מיצוי של אגוז קוקוס בתוספת מים. קונים אותו בפחית שימורים בכל סופר. הוא נקרא גם "מי קוקוס" ויש גם מוצר שנקרא "שמנת קוקוס" והוא חלב יותר מרוכז ועשיר, אבל אין צורך להשתמש בו הפעם.

מעט פתיתי צ'ילי חריף מיובש

אני השתמשתי בפחות מחצי כפית. אם אין צ'ילי מיובש, אפשר להשתמש במעט פלפל חריף טרי או במקרה הכי גרוע בפפריקה חריפה, או פשוט לוותר. השיפודים לא אמורים להיות חריפים אלא רק מעט "עוקצניים".

2 כפות רוטב סויה

עכשיו מפעילים את הבלנדר עד שנוצרת משחה חלקה. טועמים ומוסיפים תבלינים אם צריך.

IMG_0964

בעיני, יש לרוטב הזה טעם פשוט נפלא (אולי זה כי יש בו איזה 10,000 קלוריות).

מערבבים את הרוטב עם חתיכות העוף. אם רוצים, אפשר לשמור חלק מהרוטב בצד ולא לערבב אותו עם העוף. ברגע שערבבתם, בשום פנים ואופן לא להשתמש ברוטב ללא בישול.

משרים את העוף ברוטב למשך שעה לפחות, אפשר אפילו ליום שלם.

כשעה לפני שרוצים לאכול משרים במים שיפודי במבוק.

מחממים תנור על גריל עליון בחום גבוה (220 מעלות)

משפדים את העוף על השיפודים ומניחים בתבנית מצופה נייר כסף.

אופים כ7-10 דקות, עד שהחלק העליון משחים. הופכים את השיפודים ומכניסים לתנור לעוד מספר דקות, עד שהשיפודים פריכים ושחומים.

לחילופין, אפשר לצלות את השיפודים על המנגל או לטגן אותם במחבת עם מעט שמן, משופדים או בבודדים.

בתיאבון!

IMG_1023

המתכון בקיצור:

חותכים לקוביות:

1 קילו חזה עוף

בבלנדר מערבלים:

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ גס

3 שיני שום קצוצות

150 גרם אגוזי קשיו

חצי פחית חלב קוקוס

מעט פתיתי צ'ילי חריף מיובש

2 כפות רוטב סויה

עד שנוצרת משחה חלקה.

משרים את העוף במרינדה לשעה לפחות.

מחממים תנור ל220 מעלות על גריל עליון

אופים את השיפודים במשך כ-7 דקות, הופכים וממשיכים לאפות עד שהם שחומים.

בתיאבון!

תגובה אחת


[...] שיפודי סאטאי עוף [...]

להשאיר תגובה

שם *

דואר *

אתר

Subscribe without commenting

FireStats icon ‏מריץ FireStats‏