ירושלים אדומה*

*ולא, אין לפוסט הזה שום קשר להפועל, בית"ר או כל קבוצה אחרת של אנשים שרודפים אחרי כדור. זה פשוט הצבע שבו נצבע המטבח שלי אחרי שסיימתי להכין את הסלט הזה…

סלט סלק, נבטוטים ותפוחי עץ

את הרעיון לסלט הזה לקחתי מסלט מצוין שהיה חלק מארוחת בוקר מושקעת ביותר. בסלט המקורי היה כרוב סגול והתפוחים היו חתוכים לקוביות קטנות (ובטח היו עוד דברים שאני כבר לא זוכרת).

כשחשבתי על רעיון לסלט לארוחת החברים, שבטח עוד תשמעו רבות עליה ועל מה שאכלנו בה, חשבתי על הסלט הזה. סלק חי, מסתבר, הוא מאד בריא, כך שיחד עם הנבטוטים מדובר בפצצת בריאות של ממש. החדשות הטובות הן שלדעתי אין כאן בכלל התפשרות על הטעם, כך שמקבלים שתי ציפורים במכה אחת.

למרות ההקדמה הבריאה הזו, עשיתי ויתור אחד על הבריאות לטובת הטעם (והנוחות) – הכנתי את הסלט כמה שעות מראש, כולל הרוטב, ונתתי לו לשרות ברוטב ולספוג טעמים. למה פשרה? כיוון שברגע שחותכים ירק או פרי, הוא מתחיל לאבד מכל הויטמינים, המינרלים וכל שאר הדברים שהופכים אותו לכל כך בריא.

אפשר גם להכין ולאכול מיד. היתרון הוא שהסלט הרבה יותר פריך ורענן, וכמובן גם יותר בריא. החיסרון הוא שהטעמים יהיו קצת פחות חזקים ופחות ישתלבו ביחד, כך שזה יהיה קצת כמו לאכול כל ירק בנפרד.

לבריאות!

סלט סלק, נבטוטים ותפוחי עץ (8 מנות)

שוטפים וקולפים:

4 סלקים בגודל בינוני

ומגרדים אותם על החורים הגדולים של הפומפייה (אם יש לכם מעבד מזון – הרווחתם. תגרדו את הסלק בעזרתו ותחסכו לעצמכם עבודה וידיים אדומות).

סלק מגורד

זה החלק המייגע של המתכון, אבל תראו איזה צבע! שווה את העבודה.

על הצד הדק של אותה פומפיה מגרדים:

גרידה מלימון אחד לא חובה אבל כאמור אני מתה על גרידת לימון.

עכשיו שוטפים וקולפים (אם אתם ממש בקטע של בריאות, אפשר גם להשאיר את הקליפה):

2 תפוחי עץ ירוקים מזן גרני סמית (כן, גרני, מלשון סבתא, ולא גרנד כמו שקוראים להם לפעמים בטעות)

חותכים אותם לרבעים, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות. מניחים בקערה עם הסלק.

מוסיפים לקערה גם:

כשלוש כוסות של נבטוטים (אני השתמשתי בנבטי מאש ועדשים)

נבטוטים, תפוחים וסלק בקערה

מכינים רוטב ויניגרט:

הכי פשוט לשים הכל בתוך צנצנת, לסגור אותה ולשקשק עד שמתערבב:

חצי כף חרדל דיז'ון

חצי כף דבש אם הדבש שלכם איכותי, הוא בטח התגבש קצת. אפשר לחמם אותו כמה שניות במיקרו כדי שיתערבב יותר טוב עם שאר חומרי הרוטב

מיץ מלימון אחד (כן, אותו אחד שקודם גירדנו לו את הקליפה)

שליש כוס שמן זית נכון, זה עלול להישמע הרבה, אבל יש פה כמות ענקית של סלט

מלח

פלפל שחור

עכשיו פשוט משקשקים את הרוטב עד שהוא הופך ל"אמולסיה", כלומר רוטב קטיפתי ואחיד.

שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים. אפשר לאכול מיד או לחכות מספר שעות לספיגת טעמים. בכל אופן, לפני ההגשה קוצצים:

חצי חבילת פטרוזיליה

ומפזרים על הסלט, לקישוט ולתוספת טעם.

בתיאבון!

סלט סלק, נבטוטים ותפוחים

המתכון בקיצור:

סלט סלק, נבטוטים ותפוחי עץ (8 מנות)

שוטפים, קולפים ומגרדים על החורים הגדולים של פומפיה:

4 סלקים בגודל בינוני

שוטפים וקולפים:

שני תפוחי עץ גרני סמית

חותכים לרבעים, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות.

מערבבים את הסלק והתפוחים בקערה ומוסיפים:

3 כוסות נבטוטים

מכינים ויניגרט- בצנצנת מערבבים:

חצי כף חרדל דיז'ון

חצי כף דבש

מיץ מלימון אחד

שליש כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים. אפשר להגיש מיד או להשהות כמה שעות. בכל מקרה, לפני ההגשה קוצצים:

חצי חבילת פטרוזיליה

ומפזרים מעל הסלט.

בתיאבון!

3 תגובות


[...] סלט סלק, נבטוטים ותפוחי עץ [...]

pninit

19/02/10 בשעה 11:14    


שלום לך אפרת

אני חובבת מתכונים וגם מבשלת ואופה-יוצא לי לשוטט רבות בבלוגי אוכל מדהימים משם אני שואבת רעיונות בעיקר לארוח של מלוחים למיניהם שגורמים לי השראה ויוצרת גם כן דברים נפלאים. אני אוהבת בעיקר את ה finger food . הגעתי לבלוג שלך ומצאתי אותו יפהפה -חומרים נגישים סלטים שונים ופוקצ'ינות מדהימות! ממש חגיגה לעיניים! אחד הבלוגים הנהדרים שאשמור לי במעודפים ואשמח להתעדכן!
תודה רבה ושבת שלום!

אפרת

21/02/10 בשעה 19:47    


איזה כיף לשמוע. תודה פנינית! אמנם כבר הרבה זמן לא כתבתי, אבל התגובה שלך עושה לי חשק לחזור לזה.. מקוה בקרוב לפרסם פוסט חדש

להשאיר תגובה

שם *

דואר *

אתר

Subscribe without commenting

FireStats icon ‏מריץ FireStats‏