תבשיל מהיר של עגבניות ונבטוטים

IMG_1046

בעקבות הפוסט הקודם, חזרתי לכתבה שעודדה אותי להתחיל להנביט. נזכרתי בנבטוטים שעדיין מחכים לי במקרר והחלטתי להכין את המתכון המופיע שם. לא שיניתי כמעט כלום, פרט לכך שבמקום להגיש עם תלולית של טחינה, זילפתי מעט טחינה גולמית מעל התבשיל וכן השתמשתי בתערובת של נבטוטי מאש ועדשים ירוקות. התוצאה – טעימה מאד. תוספת זריזה ובריאה לארוחת הצהריים. מומלץ לכל המנביטים! אני מביאה את המתכון כלשונו, בתוספת הערותיי (באדום).

תבשיל נבטוטי מאש, עגבניות ולימון / יעל גרטי, YNET

המרכיבים ל-2 מנות: (בתור תוספת, הכמות מספיקה ליותר מאשר 2 מנות)

3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

2 כפות שמן זית

4 עגבניות עסיסיות, חתוכות לקוביות קטנות

2 חופנים מלאים נבטוטי מש (השתמשתי ביותר משני חופנים. בערך 2 כוסות ובתערובת של מאש ועדשים)

מיץ מ-1 לימון טרי

מלח

פלפל שחור גרוס גס

להגשה: סלט טחינה- רגיל או ירוק (כאמור, במקום סלט טחינה הוספתי טחינה גולמית בתום הבישול)

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן זית במחבת. מטגנים פרוסות שום עד להזהבה. זהירות: לא לשרוף את השום, שלא יהפוך למריר.
  2. מוסיפים למחבת את העגבניות ומבשלים על אש בינונית עד להתרככותן.
  3. מוסיפים פנימה את הנבטוטים, מערבבים בעדינות, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס גס.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 2-3 דקות. מסירים ומגישים מיד, עם כף טחינה לצד תלולית מהתבשיל.
  5. בתיאבון!
FireStats icon ‏מריץ FireStats‏