פסטה עם סלמון ותרד

פסטה עם סלמון ותרד

כמו רוב האנשים שמתעניינים באוכל ובבישול, גם לי קשה להתעלם מהכוהנת הגדולה של כל מה שקשור לבית (והאסירה המשוחררת) מרתה סטיוארט. למרות התחושה שהיא תמיד מנסה למכור משהו, היא מורה מצוינת ויש לה ולאנשים שעובדים עבורה רעיונות טובים ויצירתיים, לאוכל ובכלל.

את המתכון לפסטה מצאתי באתר שלה ושיניתי אותו לפי טעמי ולפי מה שהיה לי בבית, כך שלבסוף יצא משהו די שונה מהמקור. זה מתכון סלחני מאד כך שאפשר באמת לשנות כמעט הכל.

המתכון אינו מסובך, אבל הוא גם לא מאד פשוט ויש בו כמה שלבים. לא הייתי מכינה אותו לארוחת צהריים יומיומית אלא יותר לארוחת ערב חגיגית או לאירוח. חוץ מזה, הוא יוצא ממש ממש טעים! אין ספק שאכין אותו שוב. הכמות שמוצעת כאן תספיק ל4 אנשים רעבים. יוצאות 4 מנות ענקיות אבל זה כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול…

עוד משהו בקשר לסלמון באופן כללי – אני משתמשת בסלמון קפוא ומופשר ויוצא טעים מאד, אבל אם אתם מעדיפים סלמון טרי, זה כמובן בסדר גמור. המתכון דורש שימוש בפילה של סלמון ומספיק חצי פילה בערך. הסלמון יוצא טעים גם בפני עצמו אז אפשר להכין את כל הפילה ולאכול את מה שנשאר בלי פסטה, או לקנות פילה קטן (כ600 גרם), או לבשל מראש רק חצי פילה. אם זה מה שבחרתם לעשות, שימו לב שזמן האפייה של הסלמון יתקצר(אפשר גם, כמובן, להכין כמות כפולה של פסטה).

פסטה עם סלמון ותרד

ראשית מכינים את הסלמון.

מחממים תנור ל200 מעלות. במקביל מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח, בשביל הפסטה.

מכניסים לשקית:

1 כף זרעי חרדל (שימו לב, לא ממרח אלא זרעים, שקונים בחנות תבלינים או באזור התבלינים בסופר)

אפשר להחליף את זרעי החרדל בתבלין אחר, אבל אני מאד אהבתי את הקראנץ' שהם נותנים בפה, כך שאם להחליף, אז בזרעים אחרים שיתנו את אותו אפקט

סוגרים את השקית בלי לקשור (אפשר להשתמש גם בשקית "זיפ לוק" עם סגירה) ומועכים את הזרעים בעזרת מערוך או פטיש שניצלים. המטרה של המעיכה היא לפתוח מעט את הזרעים כך שטעמם ישתחרר. חשוב לא להשתמש ביותר מדי כוח כדי שהשקית לא תיקרע.

עכשיו קוצצים דק

כחצי צרור של פטרוזיליה (אפשר להחליף בכוסברה אם אתם אוהבים)

ומכניסים גם אותה לשקית. מוסיפים גם:

1 כפית אבקת קארי

1/4 כפית כמון

מלח

פלפל

ומשקשקים את השקית עד שהכל מתערבב. כך זה נראה:

תיבול לסלמון מניחים את הסלמון, עם העור למטה, בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומצפים את החלק העליון בתערובת. כדאי ממש לעשות "מסאג'" לסלמון, כדי להחדיר לתוכו את הטעם, אלא אם זה ממש מגעיל אתכם ואז אפשר פשוט לצפות את הדג ולנסות לגעת בו כמה שפחות… מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות עד שהסלמון הופך להיות ורוד אטום גם במרכז.

בזמן שהדג נצלה, מכינים את הפסטה:

ברגע שהמים רותחים מוסיפים אל הסיר:

1 חבילת פסטה (500 גרם)

אני השתמשתי בספגטי מקמח מלא, במתכון המקורי ממליצים על פוזילי (זאת שבצורת ביסלי גריל) או פסטה קצרה אחרת, כך שבעצם הכל הולך. תעשו מה שאתם אוהבים או מה שיש לכם בבית.

ומבשלים אותה "לפי הוראות היצרן". כשמסיימים, לא שופכים את כל המים אלא שומרים חצי כוס בשביל הרוטב. בזמן שבישלנו את הפסטה, מי הבישול אגרו עמילן שיסמיך לנו את הרוטב מאוחר יותר. לכן לא כדאי להשתמש בסתם מים.

בינתיים, מכינים את התרד. לוקחים:

כ300 גרם תרד טרי (יש בסופר שקיות של תרד במשקל 300 גרם)

אם הוא לא שטוף, שוטפים אותו. בכל מקרה מורידים את גבעולי התרד, אם יש עלים גדולים, קורעים אותם, ומניחים בצד

עלי תרד

מכינים את הרוטב:

בקערה מערבבים:

1 גביע יוגורט 3% (אפשר יוגורט דל שומן, אבל לא הייתי משתמשת ב0%)

מיץ וגרידה מחצי לימון

פלפל שחור

מלח (לא יותר מדי כי יש כבר מלח בסלמון ובפסטה)

רוטב יוגורט לפסטה, לפני ערבוב

כשהפסטה מוכנה מכבים את האש ומסננים את המים (שומרים, כאמור, חצי כוס ממי הבישול). מחזירים את הפסטה לסיר, מוסיפים את התרד ומערבבים. שימו לב, לא מבשלים את התרד. החום של הפסטה מספיק כדי לבשל מעט את התרד, אך כך שהוא עדיין ישמור על רעננות.

שופכים חצי כוס ממי הפסטה אל רוטב היוגורט ומערבבים.

בעזרת מזלג, מפוררים את הסלמון (בלי העור) לפיסות בגודל ביס.

מפוררים את הסלמון מפזרים את הסלמון מעל הפסטה ומערבבים מעט. להגשה יפה, אפשר לערבב רק חלק מהסלמון עכשיו ואת השאר לפזר מעל הפסטה בקערת ההגשה (אישית או מרכזית). מזלפים מעל הפסטה את הרוטב (בסיר או בקערת ההגשה) ומגישים.

יוצא ממש נפלא. זו מנה בריאה, דלת שומן יחסית וממש טעימה. בתיאבון!

מזלפים את הרוטב

המתכון בקיצור:

פסטה עם סלמון ותרד (4-6 מנות)

מחממים תנור ל200 מעלות. במקביל מרתיחים מים עם מלח.

מועכים בשקית

1 כף זרעי חרדל

מוסיפים

כחצי צרור של פטרוזיליה, קצוצה דק

1 כפית אבקת קארי

1/4 כפית כמון

מלח

פלפל

ומשקשקים את השקית עד שהכל מתערבב.

מצפים את הסלמון בתערובת ואופים כ-10 דקות עד שהסלמון הופך להיות ורוד אטום גם במרכז.

ברגע שהמים רותחים מוסיפים:

1 חבילת פסטה (500 גרם)

ומבשלים אותה "לפי הוראות היצרן". לאחר הבישול מסננים את הפסטה ושומרים כחצי כוס ממי הבישול.

תוך כדי בישול הפסטה מכינים את התרד. שוטפים:

שלושת רבעי חבילת תרד טרי

מורידים את גבעולי התרד, אם יש עלים גדולים, קורעים אותם.

מכינים רוטב מ:

1 גביע יוגורט 3%

מיץ וגרידה מחצי לימון

פלפל שחור

מלח

1/2 כוס ממי בישול הפסטה

מערבבים את הפסטה עם התרד, מוסיפים סלמון מפורר לחתיכות בגודל ביס, מזלפים רוטב ומגישים מיד.

בתיאבון!

תגיות: , , ,

פורסם ב: 27/01/09

בקטגוריה: ארוחה קלה, דגים, מלוח

FireStats icon ‏מריץ FireStats‏