מ-ת-נ-פ-ל-י-ם!!

IMG_0741 הפוסט הזה הוא מחווה לאחי נתאי, שחזר זה עתה ממילואים. לנתאי יש מתכון אחד, מוצלח במיוחד (ומי שמכיר אותי יודע שזו מחמאה מאד רצינית, שלא הייתי נותנת לו לולא כל המילואים האלה). המתכון נקרא בפשטות "מתנפלים" ומה שהופך אותו לכל כך טוב, היא העובדה שהוא יכול להתאים כמעט לכל דבר – מרק, מוקפץ, תבשיל ירקות וכפי שתראו תיכף, גם למאפינס…

נשמע מוזר? נתאי מסביר על המתכון כאן. כיוון שהוא כותב הרבה יותר טוב ממני, אשאיר לו את מירב התיאורים ורק אסביר שהרעיון העומד מאחורי מתכון ה"מתנפלים" הוא להשתמש בכל מה שיש בבית ותאריך התפוגה שלו כבר מאד מאד קרוב (אתמול נניח…). עוד עיקרון חשוב הוא שמתכון מתנפלים לא יכול להיות רב שלבים או מסובך, ובטח שאסור לקנות מצרכים במיוחד בשבילו.

הכנת מאפינס מתנפלים היא קצת שונה ממתכון המתנפלים הקלאסי, בכך שכאן יש צורך במתכון, אבל כזה שאפשר לשנות לפי מה שיש בבית. לכן בחרתי מתכון של מאפינס חמאת בוטנים, בננה ושוקולד צ'יפס מתוך הבלוג המצוין Food Blogga.

על מה התנפלתי? חמאת בוטנים שקניתי כדי לעשות רוטב לסלט לפני כמה חודשים ומאז נזנחה על המדף, בננות שמ' כבר לא היה מוכן לאכול, אולי כי הן נראו כך:IMG_0703

ושמנת מתוקה לבישול 10% שמפאת כבודה לא אספר מה היה תאריך התפוגה שלה.

לסיום, אוסיף רק שיש דבר אחד קבוע במתכון מתנפלים – הוא תמיד יוצא טעים!

ולמתכון עצמו:

מאפינס בננות, חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

מחממים תנור ל180 מעלות.

מערבבים:

2 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר חום

1/4 כוס סוכר לבן (אין שום בעיה לשים שלושת רבעי כוס סוכר לבן או חום, מה שיש בבית).

שקית אבקת אפיה

קורט מלח (בערך רבע כפית)

1/2 כפית קינמון

הנה כל ה"יבשים" יחד:

IMG_0710 עכשיו מועכים בעזרת מזלג:

3 בננות

ככל שהן יותר שחורות, תכולת הסוכר שלהן יותר גבוהה ולכן הן יותר מתאימות לבישול. אז אל תתביישו, זה לא רקוב, זה "דבש"…

את הבננות המעוכות מערבבים (בקערה נפרדת מזו של החומרים היבשים) עם:

2 ביצים

1/2 כוס חמאת בוטנים (לא משנה אם יש בה חתיכות או לא)

3/4 כוס שמנת

במתכון המקורי משתמשים בחלב. כאמור, מה שיש לכם בבית והוא לבן ונוזלי יתאים.

עכשיו מאחדים את שתי התערובות. אני יודעת שכבר אמרתי את זה אבל אי אפשר להדגיש יותר מדי – לערבב רק עד שהתערובת נעשית אחידה ולא יותר!

אחרי שכל גושי הקמח נעלמו, מערבבים לתוך התערובת:

1/4 כוס שוקולד צ'יפס

אני השתמשתי בשוקולד 70% מוצקי קקאו (מה שאומר שהוא מריר במיוחד) אבל כל שוקולד יתאים. אפילו טבלת שוקולד שקצצתם לחתיכות לא קטנות.

IMG_0722

זהו. נותר רק להעביר את הבלילה לתבנית מאפינס (או תבנית אינגליש קייק). לי יצאו 12 מאפינס ועוד עוגה בתבנית מוארכת קטנה.

אופים כ15-20 דקות בתנור שחומם מראש, עד שקיסם שננעץ במרכז המאפין יוצא יבש.

IMG_0730

IMG_0731

בתיאבון!

מאפינס בננות, חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

מחממים תנור ל180 מעלות.

מערבבים:

2 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר חום

1/4 כוס סוכר לבן

שקית אבקת אפיה

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

בקערה נפרדת מועכים בעזרת מזלג:

3 בננות

מערבבים עם:

2 ביצים

1/2 כוס חמאת בוטנים

3/4 כוס שמנת או חלב

מאחדים את שתי התערובות ומקפלים פנימה

1/4 כוס שוקולד צ'יפס .

אופים כ-15 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז המאפין יוצא יבש.

2 תגובות

נתאי

23/01/09 בשעה 21:42    


בואי נסגור:
אני כותב טוב יותר,
את מבשלת טוב יותר.
(ואופה) במיוחד אחרי העוגה של היום…

אפרת

24/01/09 בשעה 23:14    


מוכנה לחתום על זה… על העוגה של אתמול יבוא פוסט נפרד.

להשאיר תגובה

שם *

דואר *

אתר

Subscribe without commenting

FireStats icon ‏מריץ FireStats‏