מאפה תירס, גבינות ותרד

IMG_0691

לפני כמה חודשים הכנתי עוגת גבינה. ביקשתי ממ', שהלך לסופר, שיקנה קורנפלור. במקום הקורנפלור קיבלתי קמח תירס. האמת, לא אשמתו. כשמתרגמים לעברית, קורנפלור הוא אכן קמח תירס. אבל המוצר שלו קוראים בארץ קורנפלור, הוא בכלל עמילן תירס (כלומר Corn Starch) וקמח תירס נקרא פשוט "קמח תירס". אותו שם לשני מוצרים שונים לחלוטין.

כל ההקדמה הזו נועדה רק כדי לספר שנתקעתי עם חבילה של חצי קילו קמח תירס, ולא ממש ידעתי מה לעשות איתה. לפני כמה ימים שוטטתי בבלוגוספירת האוכל ופתאום נחו עיני על מתכון של לחם תירס, בבלוג Cafe Chocolada הזכור לטוב מעוגת התותים. המאפה נראה לי לא גבינתי מדי ומספיק קליל בשביל להיות הכוכב של ארוחת צהריים או ערב קלה.מיד חשבתי על מ' וחבילת קמח התירס בארון.

למרות שהוא יחסית לא כבד, העברתי את המתכון הזה סדרת חינוך, כך שיהיה פחות משמין ויותר בריא. מי שלא מעניינות אותו כל השטויות האלה, יכול להוסיף ביצה ורבע כוס שמן ולהחליף את הקמח המלא בקמח לבן. אה, וכמובן להוריד לחלוטין את התרד. תרד זה נורא בריא!

מחממים תנור ל180 מעלות. (מתקשרים למ' שיקנה קוטג' כי שכחתי לבקש ממנו אתמול כשהוא היה בסופר. מתעצבנים נורא שהוא לא יכול לזרוק הכל מהידיים ולעשות מה שמבקשים ממנו בדיוק באותה שנייה שמבקשים ממנו את זה, נושמים עמוק וממשיכים הלאה).

מערבבים:

4 ביצים

1/2 כוס שמן.

אני השתמשתי ברבע כוס שמן קנולה ורבע כוס שמן זית, אבל אפשר לשנות את היחסים כפי שרוצים. שמן זית יותר טעים אבל גם יותר יקר.

1 גביע יוגורט 3% (מטעמי קמצנות השתמשתי ביוגורט רגיל, אבל נראה לי מגניב לשים שם יוגורט עיזים או כבשים)

טריק נחמד שלמדתי כשעבדתי במטבח ביטבתה (שם, מן הסתם, השתמשנו בהרבה גביעים של יוגורט, שמנת וכל מוצרי החלב שאפשר לחשוב עליהם)- כדי להוציא את כל היוגורט מהגביע באופן חלק, תפתחו את היוגורט כרגיל, תהפכו אותו ומיד תעשו חור בתחתית עם סכין. האוויר שנכנס מהתחתית גורם ליוגורט לצאת כמעט במלואו מהגביע, וכך לא מאבדים יוגורט או זמן יקר בגירוד שאריות יוגורט מהגביע.

מעט מלח (מעט כי תיכף נוסיף גבינות מלוחות)

במקביל מפשירים במחבת או סיר עם מעט מים:

1/2 חבילה תרד טחון קפוא

כמובן שאפשר גם להשתמש בטרי, ואז שמים אותו במחבת בלי מים לכמה דקות, רק עד שהוא הופך כהה יותר.

מתבלים ב:

מעט מלח

פלפל שחור גרוס

בקערה נפרדת מערבבים

2 כוסות קמח מלא או לבן

1 כוס קמח תירס (הצהוב, לא הלבן)

במתכון המקורי הכמויות צוינו משום מה בכפות, אז מדדתי בשבילכם כמה זה 16 כפות קמח רגיל ו16 כפות קמח תירס, ואלו הכמויות. מפתיע שיש הבדל כ"כ גדול בין הכמויות כשמודדים אותן בכוס אבל לא כשמודדים בכפות, נכון?

1 כפית אבקת אפיה

ומוסיפים לקערה עם הביצים והשמן. כמו בכל מתכון של עוגה בחושה, אל תערבבו יותר מדי, שלא יצא חנק.

אני ערבבתי הכל במיקסר כי ככה כתוב במתכון המקורי אבל אין לזה שום סיבה הגיונית ואפשר בהחלט לערבב בכף.

IMG_0606

עכשיו מקפלים פנימה (כלומר אם ערבבתם במיקסר תפסיקו ותעברו לכף. אם מראש השתמשתם בכף, אל תשנו כלום)

1 גביע קוטג' 3% (או כל אחוז אחר שבא לכם)

1 כוס גבינה בולגרית או פטה מפוררת ביד. לי זה יצא בערך שלושת רבעי קובייה של 250 גרם אבל אפשר בהחלט להשתמש בקובייה שלמה.

IMG_0612

בינתיים התרד אמור היה להפשיר והמים במחבת להתאדות. תבדקו שזה אכן כך, תכבו את האש ותנו לתרד להתקרר קצת

מעבירים לתבנית (עגולה בקוטר 26 או מרובעת. זה לא ממש משנה) חצי מבלילת המאפה.

מפזרים מעליה את התרד שהתקרר מעט. לא מפזרים תרד בשוליים, אחרת שני חצאי המאפה ייפרדו אחרי האפייה.

IMG_0622

מפזרים את המחצית השנייה של הבלילה על התרד ומשטחים בעזרת כף רטובה (אם הכף לא תהיה רטובה, הבלילה תידבק אליה ובמקום שכבות יהיה לכם בלגן).

מכניסים לתנור ל25 דקות בערך, עד שהמאפה מקבל צבע זהוב יפה. בתיאבון!

IMG_0632

כמה גיוונים והערות:

  • יצא מאד טעים אבל אולי קצת יבש. הייתי מוסיפה עוד קצת בולגרית ואולי עוד תרד. אם לא מקפידים על שימוש בקמח מלא בלבד, אפשר גם להחליף חלק ממנו בקמח לבן, מה שיהפוך את המאפה לקצת יותר קליל.
  • אם אין לכם כוח להתעסק עם שכבות של תרד ובלילה, אפשר פשוט לערבב את התרד לבלילה ואז להעביר לתבנית
  • לא ניסיתי, אבל נראה לי שיכול להיות מאד יפה להכין את המאפה בדיוק אותו דבר, אבל אחרי ששמים בתבנית, לערבב מעט את הבלילה (עם התרד באמצע) למראה של שיש. אבל, כמו שאמרתי, לא ניסיתי ויכול להיות שזה לא יעבוד. על אחריותכם!

המתכון בקיצור:

מחממים תנור ל180 מעלות

מערבבים:

4 ביצים

1/2 כוס שמן. (זית, צמחי כלשהו או ערבוב של שניהם)

1 גביע יוגורט 3%

מעט מלח (מעט כי תיכף נוסיף גבינות מלוחות)

במקביל מפשירים במחבת או סיר עם מעט מים:

1/2 חבילה תרד טחון קפוא

אם משתמשים בטרי, שמים אותו במחבת בלי מים לכמה דקות, רק עד שהוא הופך כהה יותר.

מתבלים ב:

מעט מלח

פלפל שחור גרוס

בקערה נפרדת מערבבים

2 כוסות קמח מלא או לבן

1 כוס קמח תירס (הצהוב, לא הלבן)

1 כפית אבקת אפיה

מקפלים לבלילה

1 גביע קוטג' 3%

1 כוס גבינה בולגרית או פטה מפוררת ביד.

מעבירים לתבנית חצי מבלילת המאפה. מפזרים מעליה את התרד שהתקרר מעט. לא מפזרים תרד בשוליים. מפזרים את המחצית השנייה של הבלילה על התרד ומשטחים בעזרת כף רטובה.

מכניסים לתנור ל25 דקות בערך, עד שהמאפה מקבל צבע זהוב יפה. בתיאבון!

תגיות: , ,

פורסם ב: 18/01/09

בקטגוריה: ארוחה קלה, מאפים, מלוח

FireStats icon ‏מריץ FireStats‏