מאפינס/ עוגת תותים ויוגורט

IMG_0573

מדי שבוע בערך, יש לנו סצינה שחוזרת על עצמה בבית. העוגה התורנית עומדת להיגמר.

אני שואלת את מ' (צרכן העוגות העיקרי בבית): מה להכין השבוע?

מ': לא יודע.

אני (אחרי כמה שעות): אז מה אתה רוצה שאני אכין?

מ': מממ… תני לי לחשוב על זה.

אני (אחרי עוד כמה שעות): נו? יש החלטה?

מ': לא יודע, תחליטי את.

אני: אז תן לי כיוון.

מ': משהו שיהיה טעים ליד הקפה, לא כבד מדי.

אני: יופי. ממש צמצמת את האפשרויות…

אחרי הסצינה הקבועה הזו, אני נכנסת לאינטרנט או פותחת את הספרים ומתחילה לחפש. הפעם, מצאתי בשיטוטי עוגת דובדבנים חמוצים ויוגורט, בבלוג Cafe Chocolada. חשבתי על כך שזו בדיוק עונת התותים והחלטתי להכין אותה בשינויים קלים (בעיקר החלפת הדובדבנים בתותים). הנה התוצאה לפניכם:

עוגת / מאפינס תותים ויוגורט

מתחילים עם התותים. חותכים לקוביות די גדולות כ 250 גרם תותים, כך שלבסוף מתקבלות

IMG_0494

2 כוסות תותים חתוכים לקוביות

מערבבים את התותים עם

2 כפות קמח.

זה חשוב כדי שהתותים לא ישקעו למטה בזמן האפייה. מניחים את קערת התותים בצד. עכשיו מחממים תנור ל180 מעלות, כדי שיהיה חם כשנכניס את העוגה לתנור.

בקערת המיקסר מקציפים:

3 ביצים

עם

13/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

אין צורך ממש להקציף אלא יותר לטרוף את הביצים והסוכר יחד.

IMG_0509

לאחר מספר דקות מוסיפים:

1 גביע יוגורט (250 מ"ל)

1/2 כוס שמן

טורפים עוד קצת ומוסיפים

3 כוסות קמח

שניפינו וערבבנו יחד עם

2 כפיות (שקית) אבקת אפיה

(כל הספרים ממליצים לנפות קודם את הקמח ולערבב את כל החומרים היבשים יחד. לא תמיד יש לי כוח ללכלך עוד קערה אז אני מוסיפה הכל לקערה הראשית ורק אז מערבבת. עוד לא קרה שום אסון, אבל תעשו את השיקולים שלכם…)

חשוב לערבב רק עד שהקמח נבלע כולו בתערובת ואין גושים, אבל לא יותר. אחרת תצא עוגת חנק (התפתחות של גלוטן וכאלה אבל אני לא אלאה אתכם). הבלילה יוצאת די סמיכה.

IMG_0512

עוצרים את המיקסר ובעזרת כף מקפלים את התותים אל תוך התערובת (מקפלים= מערבבים בעדינות). עכשיו תעצרו רגע ותריחו את הבלילה. יש לה ריח נפלא של יוגורט בטעם תות (אבל אמיתי..) זה כבר אומר שיש צ'אנס שהעוגה תצא מוצלחת.

IMG_0517

מעבירים לתבנית (אינגליש קייק או מאפינס). משאירים מקום לעוגה / מאפינס לתפוח. אופים בחום בינוני,  25 דקות למאפינס, 40 דקות לעוגה.

IMG_0527

העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מקררים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

*הפקת לקחים קלה: העוגה יצאה טעימה מאד אבל נראה לי שאפשר להוסיף עוד כמה תותים (לא הרבה כי הם מאד מרטיבים את העוגה). חוץ מזה, כדאי לשמור כמה תותים חתוכים ולהניח אותם על העוגה אחרי ששמים אותה בתבנית, כדי שיראו את התותים אחרי האפייה. לא כדאי לוותר על אבקת הסוכר, היא מוסיפה לעוגה מתיקות שקצת חסרה לה.

IMG_0543

המתכון בקיצור:

עוגת / מאפינס תותים ויוגורט

2 כוסות תותים חתוכים לקוביות גדולות

3 ביצים

13/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 גביע יוגורט (250 מ"ל)

3 כוסות קמח

1/2 כוס שמן

2 כפיות (שקית) אבקת אפיה

מערבבים תותים חתוכים עם 2 כפות קמח

מחממים תנור ל180 מעלות. מקציפים מעט ביצים, תמצית וניל וסוכר. מוסיפים פנימה את היוגורט והשמן ומערבבים. בקערה נפרדת מנפים יחד קמח ואבקת אפיה. מוסיפים את הקמח לתערובת ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת ואין גושים. מקפלים פנימה את התותים, מעבירים לתבנית (אינגליש קייק או מאפינס) ואופים 25 דקות למאפינס, 40 דקות לעוגה. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מקררים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

תגיות: , , ,

פורסם ב: 13/01/09

בקטגוריה: מתוק, עוגות

FireStats icon ‏מריץ FireStats‏